Mycket spännande

De senaste veckorna har det hänt en hel del saker bakom kulisserna. Rent konkret så är det två saker som kommer att ge genomslag för er, kära läsare.

Nummer ett

Det första är att en ny version av WordPress – publiceringsverktyget jag använder på den här sajten – i skrivande stund finns ute som en sen beta. Datum för släpp är satt till 10 mars, och förmodligen kommer det att hållas.

Wordpress 2.5

Det är många intressanta nyheter i version 2.5 som kommer att göra verktyget betydligt trevligare att arbeta med. Men som alltid så blir det en period av anpassning innan alla insticksprogram fungerar som förväntat.

Bland de trevligare nyheterna finns en betydligt förbättrad bild- och mediahanterare. En sak som varit lite eftersatt i tidigare versioner. Jag hoppas bara att den kommer att fungera fullt ut, inklusive möjligheten till kvalitetsinställning för omsampling av jpeg-bilder, när den slutgiltiga versionen släpps.

Den största förändringen är nog ändå det omarbetade gränssnittet för administrationen, vilken nu känns betydligt modernare och mer slimmat.

Det ska verkligen bli roligt att sätta tänderna i den nya versionen så småningom.

Nummer två

En mycket spännande förändring blir att mitt webbhotell inklusive Machotellet kommer att uppgraderas till senaste versionen av Mac OS X server. Det här kommer att innebära att en massa nya funktioner kommer att tillkomma både för befintliga och nya kunder.

Mac OS X server 10.5

Det har varit en period av tester av det nya systemet, och lite intrimning av alla inställningar. Men nu är nog det mesta på plats. Det saknas fortfarande lite tester innan det rullar ut i full skala.

Som grädde på moset kommer det också att rulla igång på ny hårdvara med betydligt mer krut under huven. Vi kommer att gå från en Intel core duo 1,66 GHz till en Intel core2duo 2,0 GHz, mer minne och snabbare hårddisk. Förhoppningsvis kommer det att ge en märkbar prestandaökning.

Återkommer om bytet när det väl är dags.

Prenumerera på kommentarer till artikeln via RSS

Skriv en kommentar