Bärbar dator

Som vanligt när det gäller datorer och framför allt inköp av datorer får man inte bli försiktig och sparsam. I princip alltid kommer det något vassare och bättre och billigare strax efter att man gjort inköpen. Det känns i alla fall ofta så för mig.

Macbook core duo
Kolla in Macbook hos Apple

Senast jag köpte en bärbar var för ett och ett halvt år sedan. I datorsammanhang en inte allt för kort tid.

De viktigaste egenskaperna för en bärbar dator för mig är att den är liten, lätt, tyst och strömsnål. Det har varit uteslutet att köpa en stor, snabb kluns bara för att få en massa processorkapacitet och snabbt grafikkort. Primärt använder jag en bärbar för att ta med mig ut i jobbet, och däremellan som surfdator.

Min nuvarande har faktiskt känts lite trött den senaste tiden. Kanske mest för att det trådlösa nätverket kräver så mycket processorkraft för överföringen. Jag antar att det är krypteringen som tar kräm, och när det är trådlöst som jag använder den är det inte så kul.

Men nu har det kommit en ny maskin som verkligen ser ut som det jag väntat på. Liten, tyst och stömsnål, men ändå kraftfull nog att använda som primär arbetsstation för en stor del av mitt arbete.

Kanske det blir en beställning inom kort.

Prenumerera på kommentarer till artikeln via RSS

En kommentar

  1. Hej. Denna datorn verkar väldigt bra…. är den helt ny eller begagnad och så vill jag gärna veta om det är trådlöst internet inkopplat i datorn och lite mer så om ni kunde vara så snälla och svara på detta med vänliga hälsningar nina

    Skriven av Nina

Skriv en kommentar