Fildelning mellan plattformar

Hej hej.

Jag försöker dela ut delat mappen från min mac till en PC och har kollat här på 99.se. Såg att du hade svarat på en del liknande problem, så därför skriver jag till dig.

Jag har ställt in så att jag delar ut till windows. Från pc:n och explorer skiver jag in 192.168.1 osv. då vill den att jag ska ange användarnamn och lösenord. har försökt med admin-passoword och mitt ancändar namn och lösenord med det fungerar inte.

Hur gör jag för att koppa in som gäst?
Har det något med brandvägg i windows att göra?

tack. /Sofia

Hej

Börja med att gå in i Systeminställningar -> Fildelning -> Windows-delning och klicka på knappen Konton. Se till att ditt konto är markerat i listan. Det är det här kontots login och lösenord du ska använda från windowsmaskinen när du ansluter. Tänk på att inte ha något annat än a-z och 0-9 i varken login eller lösen. Då kan det bli problem. Ändra om det behövs under Systeminställningar -> Konton. Anteckna också sökvägen till din dator som står under tjänstelistan när valet Windows-delning är markerat. På min maskin står det \\192.168.0.8\kalle. Som du ser används felvända snedstreck, vilket är mycket viktigt.

Sen ser du till att macen är startad innan windowsmaskinen. Macen måste alltså vara igång när du startar pc:n. Det är för att macen ska bli en ”directory master” i windowsnätverket.

Navigera sedan fram till macen via nätverket i Den här datorn. Om du inte ser macen så kan du använda sökvägen du antecknade direkt i ett fönsters navigationslist. Var noga med de felvända snedstrecken. De inloggningsuppgifter du angivit till ditt konto ska nu fungera.

Lycka till.

Prenumerera på kommentarer till artikeln via RSS

Skriv en kommentar