Annonser införda i diverse tidningar

En variant av trycksaksproduktion är att skapa annonser till dagstidningar och tidskrifter. Att arbeta med annonser är en smula annorlunda jämfört med annan formgivning, eftersom det kräver att man har full teknisk kontroll samtidigt som målgruppen ska mötas på ett smart sätt.

Här är några axplock av annonser som införts i både dagstidningar och tidskrifter.

Heden på stan

Det var dags att flytta ner verksamheten på Hedengymnasiet till centrum för en dag, och en annons för att locka besökare dit behövdes.

Annons inför Heden på stan

Nya sökande till Idévärlden

Designskolan Idévärlden är en KY-utbildning i grafisk design och kommunikation. Den är riksrekryterande och genomför varje år en massiv annons- och marknadsföringskampanj. Den här annonsen är en av alla som producerades och publicerades under våren 2006.

Annons för Idévärlden

Nattklubben Face

Inför invigningen av nattklubben Face skulle en annonskampanj sjösättas som ett lockbete. Tanken var att inte avslöja speciellt mycket, utan att vara hemlighetsfulla om vad som skulle komma. Endast logotypen och en hänvisning till hemsidan skulle finnas i annonsen, och hemsidan skulle sedan vara en interaktiv marknadsföringsportal. Det här är en av annonserna i kampanjen.

Annons för nattklubben Face