Del av profilprogram

En av de viktigaste delarna i ett grafiskt profilprogram är logotypen. Här är några exempel på logotyper till företag eller produkter som kunder beställt. Det är långt ifrån alla, men ett urval av helt skilda uppdragsgivare.

Lackeringsverkstaden Kesam

Industriföretaget Kesam bytte ägare och behövde i och med det en uppfräschning av den grafiska identiteten. Viktigt var att logotypen kunde fungera att trycka på emballageplast förutom att den skulle fungera på traditionella grafiska produkter som brevpapper, visitkort och skyltar. Målgruppen för företaget är i första hand andra industriföretag, och man ville därför att logotypen skulle utstråla kvalitetsindustri och tillförlitlighet.

Kesam industrilackering AB:s logotyp

Logotyp för klädmärket Mermware.

Ett nytt klädesmärke skulle starta och behövde en logotyp. Idén var att det skulle vara en stiliserad sjöjungfru i tribal-stil. Märket skulle fungera både broderat i små storlekar, och tryckt med screen på textil. Det skulle också fungera bra på trycksaker, skyltar och andra ställen där logtyper förekommer frekvent.

Mermware.png

Logotyp för Bollnäs kommun

När statsvapnet inte längre räckte till för Bollnäs kommun i marknadsföring och övriga mjuka kommunikationer till medborgarna beslöt man att göra en speciell reklamlogotyp. De tre färgerna blått, rött och silver som återfinns i statsvapnet kan användas på den enfärgade Bollnäs-logon. Blomman symboliserar kommunens växtkraft.

Bollnas-logo.png

Logotyp och skylt för Tevemottagaren antennservice

Antenninstallationsföretaget Tevemottagaren behövde en logotyp som kunde fungera även som skylt på bilar. Formspråket skulle vara klassisk radio- och tevehandel. Det var även viktigt att poängtera att företaget är certifierat av Cant.

Tevemottagaren.png

Pegus solutions

Webbutvecklingskonsulten Pegus solutions ville ha hjälp att skapa en logotyp som stämde in på verksamheten i företaget. Eftersom man jobbar mycket business-to-business skulle formen förstärka känslor som seriositet, kvalitet och kunskap. Tanken var också att underrubriken på logotypen kan byta text för att kopplas till olika produkter som man tillhandahåller.

Pegus solutions logotyp

Granström ljus och ljus

Evenemangsföretaget Granström ljud och ljus behövde en uppfräschning av den befintliga logotypen och det grafiska profilprogrammet. Logon måste fungera i storlekar från små klisterlappar på två centimeter upp till stora lastbilsskyltar och backdrops på scener.

Granström ljud och ljus AB

Nattklubben Station 10

När nattklubben Station 10 skulle starta sin verksamhet behövdes en logotyp som kunde utstråla fest, fart och välkomnande.

Station10.png

Intresseföreningen DJN

Ett trettiotal diskjockeys i södra Norrland gick samman i en intresseförening och behövde en logotyp. Tanken var att spegla nattklubbar, och en siluett i en ljuskägla passade bra. Föreningens syfte var att föra de relativt få aktiva diskjockeys i regionen samman.

DJN-logotyp