Formgivning av trycksaker

Själva hjärtat av formgivning är naturligtvis trycksaksformgivning. Det som produceras är gjort utifrån alla tekniska krav och kriterier, men också utifrån målgrupp och användningsområde. Allt som produceras och formges görs med mottagaren i fokus. Det viktigaste är att få ut budskapet som kunden vill förmedla.

Här följer några exempel på trycksaksproduktioner som gjorts.

Informationshäfte om miljömålen i Bollnäs

Samhällsbyggnadskontoret behövde visa hur arbetet med de nationella miljömålen i Bollnäs kommun fortskred, och vad man hittills gjort för medborgarna. Det resulterade i ett häfte på 52 sidor med beskrivningar av målen och hur man arbetar för att kunna nå dem inom utsatt tid.

Framsidan till häftet

Sidan 34-35 i häftet

Propagandafolder till grundskolorna

Barn- och utbildningsförvaltningen ville genomföra en kampanj för att uppmuntra grundskoleelever att vara artiga och snälla mot varandra. Till kampanjen behövdes en liten kortfattad folder som kunde användas som stöd i klassrummen. Illustrationerna gjordes av lågstadieelever och valdes ut av en jury för användning i foldern.

Fram- och baksida på Hej och tack-folder

Mittenuppslag på Hej och tack-folder

Diplom till Bollnäsambassadörer

Bollnäs kommuns informationsavdelning ville göra ett jippo för att uppmärksamma berömdheter från bygden som på något sätt satt Bollnäs på kartan för resten av Sverige. Några som blivit utnämnda till Bollnäsambassadörer är Hanna och Lina Hedlund, Peter Stormare och Victoria Silvstedt.

Diplom för Bollnäsambassadörer

Meny till restaurangen Bells

Restaurangen Bells behövde en ny meny för att profilera sitt nya koncept med stenungsbakade pizzor. Även à la cart-menyn hade fått en ansiktslyftning i och med en ny kock på restaurangen.

Meny1.jpg

Meny2.jpg

Menyn trycktes på obestruken kartong för att kunna vara hel och ren och fräch hela tiden. Tanken var att när en meny blir sliten så slängs den, och man tar en ny hel och ren. Eftersom man också räknar med att uppdatera menyn kontinuerligt, så kommer man med jämna mellanrum att trycka nya.

Flasketikett till Hå saftfabrik

Det lilla familjemusteriet i Hå utanför Bollnäs behövde en ny etikett till de flaskor man levererar äppelmust i. Musteriet har en hundraårig historia, och det skulle speglas i etikettens form.

Etikett till Hå saftfabrik