Hemsidor och sajter

Formgivning för webben är en av de saker som kräver att man håller tungan rätt i mun för att kunna behärska. De sajter som produceras här är anpassade för att fungera i moderna webbläsare. De är byggda med form och innehåll skiljt åt, och är därmed väldigt enkla att underhålla både form- och strukturmässigt, samtidigt som det är väldigt lätt att koppla dem till ett valfritt publiceringssystem.

Här följer några exempel på sajter.

Tänk på att alla de här sajterna underhålls av respektive beställare. Det kan mycket väl vara så att de har ändrat utseende från att de levererades tills nu. Men de skärmdumpar som finns här är tagna direkt vid leverans.

Team Hanna

Efter segern i Körslaget på TV4 under vintern 2008–2009 behövde kören en sajt för att presentera sig för fans och arrangörer. Syftet var i första hand att marknadsföra sig mot olika typer av evenemang och arrangörer för att bli bokade för konserter. Men också för att visa upp sig för fans och låta dem bli mer delaktiga i körens förehavanden.

team_hanna_small
Team Hanna

Bollnäs antik

En av Hälsinglands största antikvitetshandlare behövde fräscha upp sin sajt och kunna presentera ett urval av produkter som just för tillfället fanns i lager. Stor vikt har lagts vid bildgalleriet, och att kunna beskriva produkterna både i ord och bild på ett informativt och smakfullt sätt. Den största målgruppen befinner sig utanför landskapet, och för att kunna nå dem på ett attraktivt sätt är just produktpresentationer det viktigaste.


www.bollnasantik.se

Karlskrona

Karlskrona kommun ville göra en satsning på turisminformation på webben, och bestämde sig för att lansera en webbplats som var mer turistanknuten än den officiella kommunsajten. Webbplatsen utformades med fem avdelningar med samma grundform men med olika färgkod.

Karlskrona miniatyr
www.karlskrona.se/sv/VisitKarlskrona/

Projektet genomfördes tillsammans med Lennandia AB.

Hedengymnasiet

En av Bollnäs gymnasieskolor saknade en fungerande webbplats som kunde visa upp verksamheten, eleverna och utbildningarna. De tre programmen som finns på skolan behövde varsin nyhetspublicering och plats att visa elevarbeten. Dessutom ska övergripande nyheter, information och evenemang kunna hittas på ett lätt sätt. Målgruppen är i första hand elever och föräldrar, och i andra hand lärare och potentiella elever (niondeklassare framför allt).

Hedengymnasiet liten ikon

www.hedengymnasiet.se

Oliven

Kommunikationsnätverket Oliven hade behov av att profilera sig bättre som en enhet mot kunderna. Nätverket består av tre separata bolag som agerar gemensamt under namnet Oliven. Man har också en utbildningsverksamhet i Frankrike som skulle puffas för.

Oliven liten ikon
www.oliven.se

Projektet genomfördes tillsammans med Vision Media.

Hemköp

Sveriges tredje största dagligvarukedja behövde profilera om sig och gjorde en storsatsning på en jättekampanj. I den ingick ett uppdaterat profilprogram, ny inriktning på nyttig, hälsosam mat, och en ny sajt. Den gamla hade en hel del att önska, och här har det nya maneret i profilprogrammet tagits till vara även på sajten.

Så här såg sajten ut innan omgörning.

Hemköp liten ikon
www.hemkop.se

Projektet genomfördes tillsammans med Vision Media och Axfoods IT-avdelning.

Idévärlden

Uppdatering av den eftergymnasiala utbildningen Idévärldens hemsida. Sajten har som huvudsakliga uppgift att presentera utbildningen för de som kan tänkas vara intresserade av att söka till den. Dessutom finns ett intranät som fungerar som huvudsaklig informationsbärare för de studerande och lärarna.

Idévärlden liten ikon

Club Face

En ny nattklubb skulle öppna och behövde en sajt för att promota öppnandet. Tanken var att sajten skulle vara en teaser inför premiären med smygbilder och lite information om vad som var på gång. Besökarna skulle ha möjlighet att interagera med ett enkelt forum/gästbok.

Club face liten ikon

LWM Wine AB

Vin och spritimportörföretaget LWM Wine AB behövde en sajt för att presentera sina produkter. Man ville vända sig i huvudsak till slutkonsumenter, men kan inte erbjuda försäljning eller beställning på sajten. Därför gjordes en koppling till Systembolagen under varje produkt, och produktnumren är desamma som Systembolagets.

LWM Wine liten ikon
www.lwmwine.se

Projektet genomfördes tillsammans med Vision Media.