Webbdesign fortsättning

Box webbdesign fortsättning

Målgrupp
För dig som är grafiker och/eller formgivare, med viss erfarenhet av webbdesign. Du har producerat enklare sajter, men känner inte att du har riktig kontroll över layout och hur slutresultatet blir. Du vill kunna bygga mindre statiska sajter som är snygga, funktionella och lättanvända och som består av upp till tio undersidor. Du vill kunna publicera bilder och övriga dokument på sajten utan större svårighet.

Förkunskaper
Goda erfarenheter av grafiskt arbete digitalt. Välbekant med webben. Bekant med sidbeskrivningsspråket HTML, och vet vad webbhotell, FTP och HTTP är för något.

Innehåll
Du lär dig hur webben och nätverk fungerar. Vad standarder, tillgänglighet och användbarhet betyder. Du blir bevandrad i planeringen av en sajt, och hur man strukturerar innehållet. Du får lära dig att formge och hur man skapar en sajt som fungerar i alla moderna webbläsare. Du får lära dig att publicera och uppdatera sajten på ett webbhotell.

Verktyg
Adobe Photoshop, Adobe Indesign (alternativt Quark Xpress), Panic Coda och Macrabbit CSSEdit (alternativt Adobe Dreamweaver). Kursen körs på Mac OS X om inget annat önskas.

Kurslängd: 1 dag
Pris per deltagare: 4 500 kr (exklusive moms)

För bokning, offert eller mer detaljerad information går det bra att höra av sig på telefon eller via e-post.