Hur jobbar vi då?

Bland det viktigaste på Nova är att ha en väldig bredd på den tekniska kunskapen. Dels för att kunna vara flexibel nog att arbeta utifrån de förutsättningar som uppdragsgivaren har. Men även för att kunna ha en spets på de senaste moderna teknikerna som man kan tänkas behöva använda. Oavsett om det är en trycksaksproduktion, webb eller någon annan typ av formgivning.

Även om det finns en vilja att vara duktig på teknik är självklart innehållet, kommunikationen och budskapet det allra viktigaste. Just den delen av formgivning måste så klart stå i centrum för att en produktion ska bli så bra som möjligt, och möta målgruppen på allra bästa sätt. Det ligger åtskilliga timmar bakom kunskap om typografi, färg, komposition och förmågan att analysera målgruppen.

Ikoner av massor av program

Lite om prylarna

Just nu används Apples datorer i lite olika skepnader. Framför allt Macbook med Mac OS X 10.5 Leopard. Programvarorna är Adobe CS 3, Quark Xpress 6.5, Final Cut Studio, Fontographer/Fontlab, Iwork och Ilife ’08, Panic Coda, CSSEdit från Macrabbit och lite blandade sharewareprogram plus MS Office.

Det kommer man en bra bit på.